Keres�s

Rovatok
 
Versenyek
 
Verseny kiírások
 
Nyilvántartások
 
Western
 
Vezetőség
 
Nevezési lapok
 
Archívum
 
 
Szabályzatmódosítások (emlékeztető)

FELHÍVÁS!
A Magyar Lovas Szövetség Western Szakága szeretné felhívni a leendő és a jelenlegi western versenyzők figyelmét a szakbizottság 2010. november  27.-ei ülésén hatályba helyezett szabálymódosításairól.

 

A Szakbizottság első napirendi pontként a versenyek kategorizálását vitatta meg.

Változatlanul az eddig megszokott háromszintű versenyhierarchia maradt meg, viszont a „C” kategória elveszítette pontszerző mivoltát. Az „A” kategória egyszeres, és a „B” kategória szintén egyszeres szorzóval bír, de a magyar bajnok megállapítása csak az „A” kategóriában szerzett pontok alapján történik. Az „A” és a „B” kategória összesített pontjai pedig - megrendezés esetén - az év végi Derby kvalifikációjához szükségesek, ugyanis ezen a pénzdíjas versenyen csak az adott versenyszámok 5 legjobb ló-lovas párosa vehet részt. A „C” kategóriában megszűntek egyes engedmények, például a Kupasorozatra vonatkozó engedmények, a kikötési lehetőség helyett a versenyrendező köteles biztosítani elegendő fedett lóállást vagy boxot, ezek mellett a kötelező állategészségügyi feltételek továbbra is érvényesek. A „B” kategóriában megszűntek a kötelezően kiírandó versenyszámok, ugyanis ha valaki magas színvonalon képes megrendezni akár egyféle versenyszámot, az ezentúl megteheti a „B” kategória keretein belül.

 

Bárki rendezhet western versenyt, aki azt a Szakágnak bejelenti és megfelel a követelményeknek. Szeretnénk továbbá figyelmeztetni a lovasokat és a versenyrendezőket Lázár Vilmos az MLSZ új elnöke általi intézkedésekre, melyek szerint bevezetésre került a „Fekete verseny” fogalma. Azok a western versenyek számítanak „Fekete versenynek”, melyek nincsenek a Western Szakág által elismerve, illetve nem szerepelnek annak versenynaptárában. Tehát kérünk minden versenyrendezőt, hogy jelentse be versenyét február15-ig. Az a lovas, aki a Szakág által nem elismert versenyen részt vesz, kizárásra kerül az adott évre a Western Bajnokságból.


A Szakág kötelezővé tette az előnevezést, melyet megtalálhatnak a Lovasszövetség honlapján illetve a Szakág honlapján minden verseny előtt két héttel. Aki ezt nem teszi meg, az a verseny helyszínén 100%-os felárral nevezhet. Az előnevezések hiányában ki nem írt versenyszámokra a helyszínen már nem lehet nevezni.

 

Felhívnánk Team Penning versenyzőink figyelmét, hogy "..." a Szakbizottság megszűntette a tartalék ló vagy tartalék lovas lehetőségét, és kéri a versenyzőket(Ranch Sorting is), hogy a versenyszezon megkezdése előtt alakítson csapatot és regisztrálja azt Jeszenszky-Sebők Judit titkárnál e-mail-ben gumilovas@gmail.com. Olyan csapat nem indulhat versenyen, aki nincsen regisztrálva. Egy ló-lovas páros továbbra is csak három csapatban vehet részt és egy ló is csak háromszor futhat.

 

www.western.lovasszovetseg.hu
 
PARTNEREK
weboldalkďż˝szďż˝tďż˝s, webdesign, weblapkďż˝szďż˝tďż˝s © 2008 Magyar Lovas szďż˝vetsďż˝g www.lovasszovetseg.hu