Jegyzőkönyvek, Határozatok

2017. évi határozatok:

2017/02. határozat

A négy kvalifikációs verseny (reiningben 3) alatt összegyűjtött pontokból a három legjobb (reiningben 2) eredménnyel lehet kvalifikálódni az Országos Bajnoki Döntőre. Minden versenyszámból a legjobb hat kvalifikálódik. Azon versenyszámokból, ahol nincs legalább 4 kvalifikálódott versenyző, azokból a négy bajnoki forduló alatt szerzett pontokból lesz bajnok hirdetve.

Az Országos Bajnoki Döntőn szerzett pontok duplán számítanak az év végi bajnoki pontok összesítésénél.

2017 . 05. 19.

Balogh Levente, Csengeri Csilla, Katona Szabolcs, Ladjánszki Roland

2017/01 szakbizottsági határozat

Nevezés
2017. április közepétől működik az online nevezési felület a http://nevezeswestern.hu/ oldalon.
Az online előnevezési lehetőség a verseny időpontja előtti vasárnap este 12 óra.
Aki az online felületet használja, normál nevezési áron nevezhet. A helyszíni nevezés az első Országos Bajnokságon 2000 forinttal kerül többe, a második fordulón már 4000 forinttal fizet többet a nevezésért. A szigorítás azt célozza, hogy rávegyük a versenyzőinket az online felület használatára.
A bokszfoglalásokat minden verseny előtti vasárnap éjfélkor zárjuk, a nevezéseket pedig az adott versenyszám előtt 2 órával (a reggel nyolckor kezdődő versenyszámokat előző este zárjuk).
Amennyiben a versenyző nem tud részt venni a versenyen, a bokszfoglalását a verseny előtt egy héttel tudja visszamondani, a nevezését a versenyszám indulása előtt 2 órával.
Ha nem él a lemondás lehetőségével, a boksz és a nevezési díjat ki kell fizetnie. Amennyiben nem történik meg a kifizetés, a versenyző a következő versenyen nem tud részt venni.

Pontozás
Bajnoki pontok indulási létszámtól függetlenül:
1 hely – 8 pont
2 hely – 6 pont
3 hely – 4 pont
4 hely – 3 pont
5 hely – 2 pont
6 hely – 1 pont

Az év végi bajnoki eredmény számításához a három legjobb OB eredmény számít, kivéve a horsemanship, western pleasure számokat – mert az ő esetükben 5 verseny adott, nekik négy eredményüket vesszük figyelembe.
Díjazás
Évközi versenyen 1-2 induló esetén szalaggal díjazzuk a versenyzőket.
3 vagy több induló esetén:
- Youth és gyerek versenyszámokban 1-3. helyezett kupa és szalag, 4-6. helyezett szalag.
 - Amateur és Open versenyszámokban 1. helyezett kupa és szalag, 2-6. helyezett szalag.
Éves összetett eredmény azokban a versenyszámokban hirdetünk, amelyikben minimum három helyezett van.
Övcsatot Open kategóriában 3 indulótól, Amateur és Youth kategóriában 6 indulótól adunk át.

Pontegyenlőség
Éves pontegyenlőség esetén a jobb helyezésekkel rendelkező lovas végez előrébb, amennyiben ez sem dönti el a sorrendet, az kerül előrébb, aki korábban ért el jobb helyezést.
All Around bajnok
All Around és Youth All Around kategóriában is hirdetünk bajnokot.

Év edzője díj
MLSZ-WRSZ: Az edző tanítványainak összpontszáma(i) alapján számítjuk ki az év legeredményesebb edzőjét.

MLSZ-WRSZ magyar lovassportért díj
2017-ben a magyar western lovassportért kiemelkedő erőfeszítésekért adható díj szakági döntés alapján, mely felterjesztésre kerül az MLSZ Magyar Lovassportért Emlékérem díjra.

MLSZ Év Sportolója díj
A MLSZ által meghatározott Reining Senior Open magyar bajnoka.

© Magyar Lovas Szövetség | Minden jog fenntartva | Oldaltérkép | Grafika és szerkesztés: Win-Win Position Kft.